...

SalaresAlgemene informatie over Salares

Salares ligt 58 kilometer van Málaga vandaan en 37 kilometer uit de kust van Torre del Mar.

Het plaatjse kan men beschrijven als schilderachtig en lieflijk. Het ligt aan de rand van het Tejeda National Park in het gebied van de Axarquia, aan de schilderachtige Mudejar Route.

Het heeft een bevolking van ongeveer 400 inwoners en heeft een gezondheidscentrum, supermarkt, een openbaar buitenbad, die in 2011 nieuw gebouwd is. Verder een gratis openlucht fitnessruimte en een paar gezellige restaurants en bars.

Salares is van Romeinse oorsprong en stond bekend als Salaria Bastitanorum en heeft nog steeds een bewaard gebleven brug, gebouwd door de Romeinen. Later, net zoals bij andere dorpen in de omgeving, had het een geschiedenis van Moorse bezetting, christelijke herovering en Moorse opstanden.

Ieder jaar in september organiseert Salares een 2-daagse Al-Sarq viering, ook wel bekend als As-Shark, de viering van het Moorse verleden. Het hele dorp veranderdt in een Moors dorp en de lokale bevolking en bezoekers zijn gekleed in traditionele Marokkaanse stijl.

Een Moorse markt is er te vinden en muzikanten en dansers uit Noord-Afrika spelen, zingen en de mensen dansen de hele nacht door in een sfeer Moorse sfeer verlicht met fakkels. U gaat in deze sfeer echt terug naar de oudheid.

Een groot deel van de traditionele Moorse architectuur is te zien in de pittoreske,kronkelende straatjes en de kleine olijfolie fabriek. De parochiekerk van Santa Ana is gebouwd in Mudejar stijl op de plek van een oude moskee met een bijna intact gebleven minaret.