...

Rincon de la VictoriaAlgemene informatie over Rincon de la Victoria

Rincon de la Victoria ligt aan de kust, 10 kilometer ten oosten van Malaga. Oorspronkelijk was de plaats een vissersdorp, klein en weinig inwoners. Dat veranderde toen de luchthaven Malaga gebouwd werd en uiteraard het toerisme zodoende toe ging nemen. De stranden strekken zich uit tot ca 9 kilometer.

Rincon de la Victoria bestaat uit vier stedelijke kernen: Rincon, La Cala del Moral, Torre de Benagalbon aan de kust en Benagalbon, het binnenland in. Deze liggen aan twee prachtige routes, de rozijnenroute en de route van de Zon en Avocado.

Begin september, als het betreft het toerisme wat rustiger wordt, organiseert Rincon de la Victoria het jaarlijkse Fiesta van de Boqueron (Ansjovis). Tijdens dit feest worden duizenden kilo van deze vis weggeven.

De viering begint met een kook wedstrijd voor jonge koks, die hun gerechten op basis van de ansjovis presenteren. De festiviteiten worden 's nachts begeleid door muziek en dans.

Het gebied dateert uit de prehistorie. Er zijn laat-Paleolithicum (35,000-10,000 BC) opgravingen ontdekt, waaruit een verzameling van gereedschap en kunst uit het stenen tijdperk zijn gehaald. Overblijfselen van de Romeinse nederzetting en een 3e-eeuwse Romeinse fort bevinden zich ook in dit gebied.

De Romeinse schrijver, Plinio, verwijst naar een tempel, die gewijd was aan de maan. Tijdens de 12e eeuw, onder Arabische bezetting werd de stad bekend als Bezmiliana. Het bolwerk van het kasteel van Bezmiliana, was van groot strategisch belang. De overblijfselen zijn nog te zien in Castellin.

Verder zijn er interessante grotten, Las Cuevas del Tesoro (de schat grotten), waar goud blijkt te liggen, die verborgen is door Arabieren. Een reeks van ondergrondse grotten heeft stalagmieten, stalagtieten, ondergrondse zwembaden en paleolithische muurschilderingen. Dit zijn de enige zichtbare haven grotten in Europa. Het zouden om de prehistorische heiligdom van de godin Noctiluca gaan.