...

MalagaAlgemene informatie over Malaga

Malaga is de hoofdstad van de Costa del Sol, gelegen aan de kust en wordt omgeven door bergen. Het heeft een bevolking van meer dan 600.000 met een snelle stedelijke en economische groei. Het is een prachtige stad met veel parken en goed onderhouden stranden.

Als een van de grootste steden van Spanje, heeft Malaga altijd een prominente rol gespeeld in nationale aangelegenheden.

Als een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa, de hoofdstad van de Costa del Sol/Costa del Golf, heeft zij haar internationale status rivalen met die van Madrid en Barcelona.

De stad heeft een van de meest aangename klimaten ter wereld, heeft belangrijke vervoersverbindingen naar andere hoofdsteden van Europa en Noord-Afrika, en biedt uitstekende toeristische voorzieningen en attracties. Bovendien heeft het een grote diversiteit aan hotelaccommodatie.

Een indrukwekkend nieuw centrum voor feesten en tentoonstellingen, het Palacio de Ferias y Exposiciones , werd geopend in maart 2003.

Malaga heeft een Fenicische oorsprong, die rond 1100 voor Christus plaats vond. De stad werd later overgenomen door de Grieken en Romeinen en werd een belangrijke havenstad voor vissers. Er zijn nog Fenicische resten en Romeinse archeologische overblijfselen in overvloed, zoals het Teatro Romano. De arabieren, die later dit gebied bezetten, lieten een aantrekkelijke en interessante stedelijke structuur met een historische binnenstad met een labyrinyh van smalle straatjes omgeven door een stadsmuur achter.

Malaga is de geboorteplaats van Pablo Picasso. De stad bezit twee musea gewijd aan zijn leven en werk. De collectie van het Pablo Picasso Foundation is te vinden in het huis waar hij geboren was. Het Picasso Museum is gehuisvest in het Palacio de los Condes de Buenavista.

De Andalusische bevolking staat bol van religieuze feesten maar ook grote festivals. Elk jaar in mei wordt het grote World Dance festival gehouden. Verder is er de jaarlijkse Feria de Malaga in augustus. Dit feest duurt 9 dagen van de late ochtend tot 19.00 uur in het centrum en vanaf middernacht tot vroeg in de morgen is er net buiten het centrum een inmens grote kermis, vele gezellige barretjes en uitgaansmogelijkheden.