...

Los RomanesInformatie over Los Romanes

Dit mooie rustige bergdorpje Los Romanes ligt 45 kilometer van Malaga vandaan en 19 kilometer van de kust bij Torre del Mar, die te bereiken is via de grote weg.

Het dorp ligt op een hoogte van 490 meter en een bevolking van 650 inwoners, dus je kan spreken van een klein knus dorp.

Het uitzicht vanaf het dorp neemt je adem weg. Het kijkt uit over het prachtige blauwe Vinuela meer en het Tejada gebergte. De Maroma berg staat hoog en krachtig aan de hemel, waar in de winter een laag sneeuw op ligt.

Los Romanes organiseert drie keer per jaar vele kleinere festivals. De eerste is tijdens het eerste weekend in mei, waarbij een 4 kilometer processie plaats vindt richting het meer. Hapjes en tapas zijn gratis gratis te verkrijgen langs de route. Dit drie-daagse evenement eindigt op een schilderachtige plek aan het meer met camping, barbecues, picknicks, biertenten, paardenshows en andere attracties.In juni vindt de volgende fiesta plaats rond het marktplein met flamenco muziek en dans. Eten en wijn worden gratis aangeboden.

Het belangrijkste feest vindt half augustus plaats, met uiteraard weer verschillende soorten muziek en flamenco, die uitgevoerd worden en niet te vergeten de enorme pannen paella, die in de straten bereid worden.