...

CompetaInformatie over Competa

Competa ligt op 49 kilometers van Malaga stad en 18 kilometer van de kust bij Torrox Costa, op een hoogte van 636 meter. Het ligt in het Axarquia gebied, ten oosten van Malaga, in de uitlopers van de Sierra Almijara.

Competa heeft een bevolking van 3.800 mensen, die bestaan uit drie tot vijf verschillende nationaliteiten en in "perfect harmony" leven.

Competas mooi witgekalkte straten komen samen in een centraal plein naast de kerk van La Asuncion met een unieke gouden koepel die opvalt boven het dorp. Er zijn tal van restaurants, cafes, tapas bars en winkels, waarvan sommige in keramiek gespecialiseerd zijn.

Er liggen diverse grote waterbronnen en beken uit de omliggende bergen om en in het plaatsje. Het nabijgelegen Casa de la Mira Nature Reserve is spectaculair mooi.

Het belangrijkste lokale product is de Moscatel druif. De wijn van Competa is uitstekend en beroemd in heel Spanje. In het algemeen geeft de lokale bevolking de voorkeur aan de zoete variƫteit, terwijl bezoekers de voorkeur geven aan de droge wijn. Beide zijn zeer krachtige! Er is een interessant wijnmuseum in het dorp dat verschillende soorten lokale producten en ambachten verkoopt.

Competa heeft een diverse jaarlijkse feesten, waaronder een populair wijnfeest, de Noche del Vino (Nacht van de Wijn,die jaarlijks op 15 augustus gehouden wordt. Flamenco, muziek en dans begeleiden de drinkende wijnliefhebbers in de straten van Competa.

Competa is een mooi Moors dorp en heeft veel interessante hoeken en gaten, met een goede balans van winkels, bars en restaurants. De prachtige parochiekerk van La Asuncion, aan het centrale plein van Plaza Almijara, werd gebouwd in de 16e eeuw in barokke-Mudejar stlye.