...

ComaresInformatie over Comares

Comares ligt in het Axarquia gebied, ten oosten van Malaga, met een bevolking van 1.700. De bergplaats ligt 25 kilometer landinwaarts vanaf de kustplaats Torre del Mar en 35 kilometer van Malaga stad.

Het is gelegen op de top van een kegelvormige heuvel op een hoogte van 735 meter met een adembenemend uitzicht over de kust, het Vinuela meer en de bergen. Comares is duidelijk zichtbaar vanaf de kust tijdens een heldere dag als een cluster van witte dorpshuizen en 's nachts als een ketting van licht.

De stad is een punt op de schilderachtige rozijnen route. Het dorp en de omliggende boerderijen vormen een levendige gemeenschap. Er zijn geen souvenirwinkels maar verschillende bars, restaurants en een zeer aantrekkelijke hotel, die vroeger een olijf molen was. Nadat men prachtige wandelingen gemaakt heeft en gedoold heeft door de steile en smalle straatjes, vindt men het huis van een Spaanse dame, die overheerlijke lokale producten verkoopt, zoals wijn, amandelen, rozijnen, olijven, honing en kaas.

Verdiales is een traditionele muziek gezongen en gedanst met gitaren, luiten, violen en tamboerijnen. Groepen muzikanten staan ​​bekend als "panda", die vroeger van de ene boerderij naar de andere spelend en juichend de plattelandsbewoners entertainden. De hoeden van de muzikanten waren versierd met kleine stukjes spiegel. De muziekstijl Verdiales is ingedeeld in drie stijlen, Montes, Almogia en Comares.

Comares dateert uit de middeleeuwen en heeft een geschiedenis van opstand tegen islamitische en christelijke heersers. Van belang voor de bezoeker is een serie keramische tegels, waarbij het dorp op afgebeeld staat uit die tijd.

Er is ook een oud Moors fort, ooit een Romeins militaire buitenpost, die bekend staat als La Tahona waar twee torentjes zijn,die nog steeds intact zijn. De kerk van Nuestra Seora de la Encarnacin werd gebouwd in de 16e eeuw in Mudejar stijl.

Dorpen en gehuchten binnen de gemeente zijn: Arqueria, Mazmullar, Los Romos, Cueva, Rio en Ventorro.