...

ColmenarInformatie over Colmenar

Colmenar ligt op het meest westelijke punt van de Axarquia, aan de schilderachtige route van olijfolie en bergen. Het ligt 30 kilometer van Malaga en 30 kilometer van de kust bij Malaga of Rincon de la Victoria.

De stad heeft een hoogte van 694 meter en een bevolking van 3.600. De uitlopers van de Sierra de Camaroles liggen in het noorden en de berg Miraflores naar het zuiden.

De plaats is bekend om zijn vleeswaren en worsten en jaarlijks wordt er een wijn-en Chacina (gedroogde vleeswaren) fiesta's gehouden. Tijdens de fiesta worden de bezoekers uitgenodigd om alle soorten lokale vleeswaren te proeven vergezeld door duizenden liters lokale wijn.

Er wordt een wedstrijd gehouden, waarin specialisten worst en andere lekkernijen aan het het publiek voor schotelen, terwijl folk en hedendaagse muziek tot diep in de nacht de mensen enteraint.

De economie van de stad is gebaseerd op de landbouw, veeteelt en verschillende eet-en drankenindustrie inclusief de productie van honing. In de omgeving zijn er tal van bijenkorven, waaruit de naam van de stad is afgeleid ('Colmena' is Spaans voor bijenkorf).

Colmenar heeft twee verschillende gebieden. Een bovenste gedeelte met steile, smalle straatjes geclusterd rond de 17e eeuw hermitage van Nuestra Seora de la Candelaria, en een lagere oppervlakte van meer recente bouw. Er is ook een 17e-eeuwse parochiekerk van Nuestra Seora de la Asuncin.

Dorpen en gehuchten binnen de gemeente zijn: Solano, Majada del Moro, Caravaca en Gonzalo.