...

CasaresInformatie over Casares

Zittend op een heuvel tussen de bergen van Ronda, de Costa del Sol en Gibraltar, Casares is een van de mooiste dorpen in de provincie Málaga. Dit dorp heeft niet voor niets de status van historische en artistieke plaats in 1978 gewonnen.

De oorsprong van Casares dateert uit de Romeinse tijd, toen Julius Caesar de opdracht gegeven had om dit plaatsje te bouwen als vorm van dankbaarheid voor het feit dat hij was genezen door de wateren van de thermen van La Hedionda.

Echter, de huidige stad dateert uit de tijd van de Arabieren. Opmerkelijk onder de categorie van historische bezienswaardigheden zijn de ruïnes van een Arabisch kasteel, de kerk van Nuestra Señora de la Encarnación, uit de 17de eeuw, het klooster van Santa Catalina, uit de 16e eeuw, de grotten van Ballesteros, de grotten van Hedionda en de Sima de los Huesos (afgrond van de botten.

Casares is sprookjesachtig mooi, om de schoonheid te ontdekken, moet men deze plaats met eigen ogen zien.

Men reist door de mooiste natuur en parkeert de auto en wandelt vervolgens door de heuvels, waar men het geluid van stilte, afgewisseld door vogelgezang of af en toe een krekel hoort.

Als men over de steile en ongelijk geplaveide straatjes loopt, ziet men het echte Spaanse leven met openstaande voordeuren voor de koeling, zodat men een intrigerende kijk op het leven hier krijgt.