...

AlmacharInformatie over Almacher

Almachar ligt 26 kilometer van Malaga, op 15 kilometer van de kust bij Rincon de la Victoria en 14 km van Velez-Malaga. Dit idyllische dorp ligt op een hoogte van 230 meter, ten oosten van Malaga, en heeft een bevolking van 2.100.

Almachar is een Arabische naam en betekent weiden. De dorpskerk van San Mateo is uit de 16e eeuw en combineert gotische, renaissance en Mudejar architectuur met twee interne barokke nissen. De stad ligt aan de schilderachtige route van de Rozijnen en er is een kleine rozijnen museum in het dorp.

Buiten het dorp ligt een archeologisch interessante ontdekking, de Cueva del Toro (grot van de stier).
Omgeven door wijngaarden, olijfbomen en graanvelden, slingert de gemeente Almachar door de kom van de rivier Almchar, van de Almachar lage heuvelrug (334m) naar de Vallejo piek (609m) richting het zuiden.

Boerderijen staan ​​op hellingen waar de druiven te drogen worden gelegd. Landbouwgrond door de rivier banken zijn veranderd in moestuinen, citrus-en fruitbomen tot aan de rand van de stad.

De beste panorama's kan men vinden vanaf het stadsplein richting het nabijgelegen dorpje El Borge.

Er zijn veel interessante hoeken en gaten in het dorp, zoals de Jardines de El Forte, de Barrio de las Cabras en de Plaza del Santo Cristo, waar het rozijnen Museum is gevestigd.