...

zonvakanties op maat

Elke maand selecteren wij voor u een top 5 van mooie zonbestemmingen.Uiteraard is dit maar een klein aanbod van het ruime aanbod, wat wij u kunnen bieden.

Vraagt u vrijblijvend een offerte aan en wij helpen u heel graag verder!

1. JAN VAN THIEL BAAI - CURACAO

Baai staat vooral bekend om de goede duikmogelijkheden. De kleine plaats is vernoemd naar de baai waaraan hij ligt. Het is een gewoonte op het eiland om het gebied om de baai dezelfde naam te geven. De omgeving is erg tropisch, met palmbomen en cactussen. De plaats is de broedplaats van de fregatvogel en er komen ook veel flamingo's in het gebied. Deze laatste vogels zijn vooral te vinden op de zoutpannen.

2. PLAYA DEL INGELS - GRAN CANAIRA

Playa del Inglés is een grote en uitgestrekte badplaats die bekend staat om zijn bruisende uitgaansleven. De plaats heeft geen oorspronkelijke bebouwing, maar is gericht op de toeristen. Er zijn dan ook voldoende winkel- en uitgaansgelegenheden te vinden in de plaats. Daarnaast is het een topbestemming voor de vakantieganger die houdt van een strandvakantie, want Playa del Inglés heeft prachtige zandstranden. Ook voor homoseksuelen en naturisten heeft de plaats een aantal mogelijkheden. Deze langgerekte kuststreek vormt een stad op zichzelf. Het kunstmatig gebouwde Playa del Inglés biedt alles wat een toerist zich wenst: nachtclubs, winkelcentra, supermarkten, hotels, appartementen, bungalowparken, sportcentra enzovoorts. Er zijn ook banken, ziekenhuizen en een kerk. Het strand is de trekpleister met mooi, wit en fijn zand.

3. AGIA GALINI - KRETA

Aghia Galini is een pittoreske badplaats die tegen een heuvel is gebouwd. Om de hoogteverschillen te overbruggen, zijn er veel trapstraatjes. Dit geeft het dorp een authentieke Griekse uitstraling, terwijl het toch erg gericht is op toeristen. Vroeger verdienden de inwoners hun geld in de visserij. Nu wordt de haven nog steeds gebruikt door vissers, maar het is ook vertrekpunt voor excursieboten. In het zomerseizoen vertrekken er vanuit de haven dagelijks taxi-boten naar omliggende stranden. Deze stranden zijn over land vaak lastig te bereiken. Op Kreta schijnt maar liefst 340 dagen in het jaar de zon. Daardoor is Aghia Galini ook een geschikte bestemming in het voor- en naseizoen.

4. PATTAYA - THAILAND

Pattaya is van oorsprong een klein vissersdorpje, dat is uitgegroeid tot een populaire en internationaal bekende badplaats. Tegenwoordig is het één van de grootste en bekendste vakantiebestemmingen in Thailand. Jaarlijks wordt Pattaya dan ook door meer dan een miljoen vakantiegangers bezocht. De stad staat bol van de tempels en andere bezienswaardigheden. Kenmerkend aan de stad zijn de wolkenkrabbers langs de kust en het kilometerslange zandstrand. Pattaya, en het nabij gelegen Jomtien, hebben de beste watersportfaciliteiten van Thailand.

5. NERJA - ZUID SPANJE

Nerja is een levendige badplaats met verschillende mooie stranden en een gunstig klimaat. Ondanks de vele toeristen heeft Nerja, met zijn witte laagbouw, smalle straatjes, kleine pleintjes en vele tapas bars, nog steeds een typische Spaanse uitstraling. Nerja staat bekend om zijn 'Balkon van Europa', dit is een plateau gelegen hoog boven de grillige, rotsachtige kust. Vanaf hier heeft men een schitterend uitzicht over de kustlijn en de bergen in de verte. Ook de (druipsteen)grotten van Nerja genieten veel bekendheid. Deze werden in 1959 ontdekt en zijn nu de, op twee na, bekendste trekpleister van Spanje. Daarnaast is Nerja ook een goed uitvalspunt om de omgeving te verkennen.