...

Wintersport op maat

Elke maand selecteren wij voor u een top 5 van mooie wintersportreizen.Uiteraard is dit maar een klein aanbod van het ruime aanbod, wat wij u kunnen bieden.

Vraagt u vrijblijvend een offerte aan en wij helpen u heel graag verder!

1. NOORWEGEN

Winter in Scandinavië betekent perfecte sneeuwcondities in adembenemend mooie landschappen, en dat van september tot mei. Hemsedal - een van de meest geliefde skigebieden van Noorwegen - maakt dat méér dan waar. Een groot en gevarieerd skigebied waar zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders uitdagende afdalingen vinden, óók off-piste! En ook 's avonds hoeft u zich niet vervelen want in de gezellige bars kunt u aprés-skiën. Ook een hondensledetocht door bossen en over bevroren meren is zeker een aanrader.

2. AMERIKA

De voornamelijk lange pistes door bosrijke gebieden maken skiën in Amerika erg bijzonder. In Amerika zijn gebieden met ellenlange pistes dwars door de natuur, waar beginners en gevorderden op kunnen skiën. Er zijn zelfs speciale slow-ski en slow-board gebieden! Ideaal voor de beginner of natuurliefhebber die houdt van rust op de piste maar ook de ervaren skiërs kunnen zich helemaal uitleven in Amerika. De 'echte' apres-ski, zoals in Oostenrijk en Frankrijk, zul je in Amerika moeten missen. Maar er zijn wel uitgaansgelegenheden waar u heerlijk kunt uitrusten na het skiën.

3. OOSTENRIJK

Oostenrijk is al jaren een van de favoriete vakantielanden van Nederlandse wintersporters. Nederlanders voelen zich onmiddellijk thuis te voelen in dit wintersportland waar nog niet alles massaal is. Dat komt vooral door de Oostenrijkse gastvrijheid. Oostenrijk is één en al wintersport. Wanneer de avond invalt verdwijnen de ski's en is het tijd voor de beroemde après-ski. Voor velen is dit vermaak na het skiën al reden genoeg om op wintersport naar Oostenrijk te gaan.

4. TSJECHIË

Wintersport in Tsjechië is steeds populairder aan het worden onder Nederlanders. Dit zou te maken kunnen hebben met de Hollandse zuinigheid. Feit is dat in de Tsjechische gebieden de skipassen, de accomodaties en eten en drinken nog zeer betaalbaar zijn. De bekendste skigebieden van het land liggen in het Reuzengebergte.
De Tsjechische skigebieden liggen een stukje hoger dan de Duitse middelgebergten waardoor er veel kans is op goede sneeuwcondities.

5. ITALIE

Skiën in Italië betekent variatie. Doordat veel skigebieden met elkaar in verbinding staan maakt u geweldige tochten en wordt u niet gedwongen om constant dezelfde afdaling te nemen. Val Gardena is met 1220 kilometer het grootste gebied van Italië en ook in La Via Lattea hoeft u zich geen moment te vervelen. Italië is door sneeuwkanonnen zeer sneeuwzeker, zodat u zelfs in het voor- of het naseizoen heerlijk kunt skiën of snowboarden. Italië is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Hierdoor zijn lange wachttijden bij de skiliften en overvolle pistes vrijwel niet aan de orde.