...

Huur informatie

AANKOMST EN VERTREK

U kunt uw vakantieverblijf op de eerste verblijfsdag in het algemeen betrekken tussen 16.00 en 20.00 uur. Indien u al bij voorbaat weet dat u later dan 20.00 uur zult aankomen, meldt dit dan ruim van tevoren aan Spain at Heart. Wij kunnen dan de verhuurder op de hoogte stellen. Anders loopt u de kans dat hij/zij niet meer aanwezig is, waardoor u die eerste dag uw vakantieverblijf niet meer in kunt.

Eventuele extra verblijfs- en reiskosten kunt u noch op Spain at Heart noch op de verhuurder verhalen en komen volledig voor uw rekening. Op de dag van vertrek wordt u verzocht meestal de accommodatie vóór 11.00 uur te verlaten.

BIJKOMENDE KOSTEN, LINNENGOED

De kosten van gas, water, elektra, verwarming e.d. zijn bij elk vakantieverblijf anders geregeld. Wij zullen duidelijk aangeven bij de prijsindicatie of het in- of exclusief is.

Lakens, slopen, handdoeken en keukenlinnen worden u bij de meeste accommodaties eenmaal per week verstrekt met uitzondering van badlakens. Deze kosten zijn vaak verwerkt in de reissom tenzij anders vermeld.

Ter plaatse kunt u bij de meeste accommodatis een extra handdoeken- en/of keuken- linnenpakket tegen vergoeding verkrijgen.

EEN SCHOON VAKANTIEVERBLIJF

Bij de huur van hotelkamers is de dagelijkse schoonmaak bij de prijs inbegrepen. Bij de appartementen en vakantiewoningen dient u zelf uw woning schoon te houden. De eindschoonmaak van uw vakantieverblijf is meestal in de prijs inbegrepen tenzij anders vermeld.

Gelieve echter wel de keuken en keukeninventaris schoon te maken en op te ruimen en de accommodatie aan het eind van uw verblijf netjes achter te laten.

ELEKTRICITEIT

Sommige huizen zijn, door hun afgelegen ligging, niet aangesloten op het elektriciteitsnet. Dergelijke huizen voorzien in hun elektriciteit door zonne-energie. Bij gebrek aan zon, in Spanje niet vaak voorkomend, kan dat soms tot problemen leiden.

De kosten voor electriciteit zijn per accommodatie anders geregeld en worden duidelijk aangegeven bij de prijsindicatie of het in- of exclusief de reissom is ( zie bijkomende kosten).

HUISDIEREN

Huisdieren worden in weinig accommodaties toegelaten. Waar dat wel zo is, wordt dat vermeld of het kan voor u op aanvraag gezet worden.

KINDERBEDJE, KINDERSTOEL, BOX

De kinderstoel, box en een kinderbed moeten speciaal aangevraagd worden. Het gebruik van deze artikelen zijn meestal niet bij de huursom inbegrepen. De kosten ervan dienen meestal ter plaatse voldaan te worden.

KLACHTEN

Eventuele klachten moeten altijd direct gemeld worden aan de betrokken verhuurder of plaatselijke agent. Indien de klacht niet naar wens wordt opgelost, dient men deze voor te leggen aan Spain at Heart.

VAKANTIEKEUKEN

In de meeste vakantieverblijven is de keukenuitrusting goed. Typisch Nederlandse attributen echter zoals kaasschaven of koffiezetapparaten ontbreken dikwijls. Er is meestal een oven aanwezig.

Is de keukenraad niet voldoende voor het aantal personen in de accommodatie, meldt u dit direct bij de eigenaar of agent ter plaatse.

WAARBORSOM

Bij diverse appartementen en vakantiewoningen moet u bij aankomst een waarborgsom betalen. Bij vertrek krijgt u uw waarborgsom weer terug, na aftrek van eventueel verschuldigde kosten, bijvoorbeeld voor breuk of beschadiging.

WATER

In sommige Spaanse gebieden is water een schaars product en de toevoer kan soms voor kortere of langere periode worden afgesloten.

Reserve voorraden kunnen moeilijk te krijgen zijn tijdens de zomer. Het is in uw eigen voordeel om spaarzaam met water om te gaan.

WISSELDAG

Veelal is de wisseldag zaterdag. Voor sommige vakantieverblijven gelden echter speciale voorwaarden met betrekking tot de de wisseldag en de lengte van de huurperiode. In het laagseizoen kunt u op aanvraag een andere aankomst- en vertrekdag aanvragen.

ZWEMBAD

De meeste zwembaden zijn, onvoorziene omstandigheden daargelaten, over het algemeen van begin juni tot half september in gebruik. Voor die periode is gebruik van het zwembad in de prijs inbegrepen.

Buiten die periode wordt hiervoor meestal een toeslag geheven, indien er water in het zwembad aanwezig is uiteraard.

Veelal maakt de verhuurder zelf het zwembad schoon, maar soms wordt u verzocht dit zelf te doen. Het kan bij uitzondering voorkomen dat een zwembad in onderhoud of reparatie is, of dat het water gereinigd moet worden. Voor eventueel hieruit voortvloeiend ongemak kunnen wij helaas geen verantwoordelijkheid aanvaarden.