...

50+ reizen op maat

Elke maand selecteren wij voor u een top 5 van mooie 50+ reizen.Uiteraard is dit maar een klein aanbod van het ruime aanbod, wat wij u kunnen bieden.

Vraagt u vrijblijvend een offerte aan en wij helpen u heel graag verder!

1. TURKIJE - CAPPADOCIE

Cappadocië is een streek in het zuiden van Turkije. Het gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De streek bestaat uit een tufsteenlandschap, ontstaan door uitbarstingen van de Dagi-vulkanen, en kalksteen waarin karstverschijnselen te zien zijn. Het is een van de grootste natuurwonderen van de wereld. Door het aangename klimaat en de relatieve onbekendheid van het gebied is Cappadocië een ideale bestemming voor actieve levensgenieters die van een uitdaging houden.

2. GRIEKENLAND, KRETA

Kreta is het grootste Griekse eiland en vooral onder de jongeren bekend door de uitgaansplaats Chersonissos. Maar gelukkig is er op het eiland ook veel rust en cultuur te vinden. De overblijfselen van het paleis van Knossos zijn zeker de moeite waard voor cultuurliefhebbers. Ook zijn er veel archeologische musea op het eiland te vinden. Voor de natuurliefhebber is een wandeling door de Samariakloof een aanrader. Verder zijn er veel stranden en idyllische dorpjes op Kreta te vinden maar ook bruisende steden als Iraklion. Kortom een eiland waar u niet op uitgekeken raakt.

3. SPANJE, ANDALUSIE

De landschappen in Andalusië zijn heel divers. Er zijn lage bosrijke berggebieden, een vulkanisch landschap en er zijn besneeuwde bergtoppen. Maar er zijn ook prachtige tropische stranden langs de Middellandse Zee.
De kust van Andalusië is zo'n 900 kilometer lang en door de leuke dorpjes komen daar veel toeristen op af. Ook zijn er natuurlijk steden in Andalusië. De bekendste zijn Granada, Malaga, Sevilla en Cordoba. In deze steden zijn de Moorse invloeden goed te zien. Sevilla is de hoofdstad van Andalusië.
Kortom Andalusië is een zeer diverse streek waar u een heerlijke tijd zult beleven.

4. AMERIKA, ROUTE 66

De route 66 is een historische autoweg in Amerika die loopt van Chicago tot Santa Monica, bij Los Angeles. Tegenwoordig heet de weg de I40 maar daar trekken de toeristen zich van deze naamswijziging niets van aan. De route loopt door acht Amerikaanse staten waar u het landschap goed ziet veranderen naarmate u dichter bij de kust komt. Langs de weg zijn vele motels en restaurants te vinden en hierdoor kunt u perfect op de bonnefooi reizen met een eigen huurauto.

5. EGYPTE, NIJLCRUISE

Een Nijlcruise in Egypte is een schitterende belevenis. Vanaf de boot kunt u goed de groene oevers van de Nijl aanschouwen en kennismaken met de schatten van het oude Egypte. Het is een ideale reis voor mensen die echt op vakantie willen en niet veel zelf willen doen. De boten zijn van alle gemakken voorzien en u zult zich op de boot snel thuisvoelen. De omgeving van Luxor zal op de cultuurliefhebbers een blijvende indruk achterlaten. Na de cruise kunt u nagenieten in een hotel in Luxor of aan de Rode Zee. Een perfect einde van een relaxte maar ook culturele reis.