...

AlgarroboInformatie over Algarrobo

Algarrobo ligt 37 kilometer ten oosten van Malaga. Het heeft vier stedelijke kernen: Algarrobo Costa, Mezquitilla en Lagos aan de kust, en Algarrobo Pueblo 3 kilometer landinwaarts en 85 meter boven de zeespiegel.

Het ligt in het gebied van de Axarquia, aan de schilderachtige route van Zon en Wijn, en heeft een bevolking van 6.200, die met het toerisme langs de kust toeneemt tijdens de zomermaanden.

Algarrobo Pueblo behoudt een Moorse witte dorps structuur met aantrekkelijke smalle straatjes bedekt met bloemen, planten en prachtige panoramische uitzichten. De Rio Algarrobo slingert door het dorp waar paarden vaak grazen op de oevers. De parochiekerk van Santa Ana dateert van 1505, hoewel het huidige gebouw werd gebouwd in de 17e eeuw. Er is een groot, mooi, tropisch park in het dorp.

De stad heeft prehistorische oorsprong en resten van de Bronstijd, Fenicische en Romeinse artefacten zijn opgegraven in El Morro de Mezquitilla. Een beetje naar het oosten, op Chorreras, zijn er meer Fenicische plaatsen die teruggaan tot de 8e en 7e eeuw voor Christus.

Ook op Trayamar Necropolis, heeft men Fenicische en Punische graven uit de 8e eeuw voor Christus gevonden, samen met de ruïnes van een stad uit de 10e eeuw voor Christus.

Algarrobo Costa, ooit een vissersdorp, is nu grotendeels gewijd aan het toerisme met hoogbouw appartementencomplexen langs het strand. Mezquitilla en Lagos zijn echter nog steeds ongerept aan zee. Het zijn dorpen met kleurrijke vissersboten.

De kustweg is bezaaid met wachttorens gebouwd in de 16e eeuw voor de verdediging van de stranden. Er zijn twee van deze in Algarrobo, de Torre Ladeado en de Torre Derecha en een andere in het kleine kustplaatsje Lagos.