...

los CastillejosHet Spaanse paradijs!

Castillejos is een klein dorpje (van Arabische origine), genesteld tegen de luwzijde van de Axarquia heuvels, uitkijkend over olijf- en amandelplantages beneden bij het Vinuela meer en daarachter de Sierra Tejada bergen.

Dit mooie rustige gebied van Andalusië is nog steeds verstoken gebleven van het commerciële toerisme. Sinds er een nieuwe weg gebouwd is vanuit het oude Velez-Malaga naar Granada, is het nu ca. een uur rijden van en naar de luchthavens van Malaga en Granada, twintig minuten naar de kust van Torre del Mar en vijftien minuten naar het historische marktcentrum van Velez-Malaga.

In Castillejos zijn momenteel 8 van de 12 huizen voor verhuur beschikbaar. Elk huis heeft zijn eigen stijl en is 15 jaar geleden smaakvol gerenoveerd, waarbij de originele stijl bewaard is gebleven. Weliswaar zijn alle huizen uitgerust met volledig nieuwe keukens, inclusief gasfornuis, koelkast, vrieskast en nieuwe badkamers met douche. Alle huizen hebben hun eigen privé tuin, terras en balkon. Behalve 12 en 14 hebben geen tuin.

Tevens heeft het dorp sinds 2001 een gerenoveerd zaaltje, in de Moorse stijl opgetrokken. Het biedt mogelijkheden voor vergaderingen, feesten, dineetjes en cursussen. Spain at Heart organiseert diverse creatieve cursussen inclusief verblijf in het dorp (zie thema pakketten).

Als recreatiemogelijkheid is er een zwembad (12 x 5 m) voor algemeen gebruik. Bij het zwembad horen tuinen en terrasjes met prachtig uitzicht uitkijkend over het meer en de bergen. Voor een kleine vergoeding kunt u de wasruimte gebruiken.
Er is verder een algemene parkeerplaats voor Castillejos.

De engelse eigenaar woont zelf in het dorpje en is meestal te bereiken als u hulp nodig mocht hebben. Hij verzorgt ook maaltijden, transfers en excursies.